Lukijat

perjantai 5. lokakuuta 2012

Kypärän tuunausta

Emilian kanssa rupes hommat vähän väheneen tossa loppuviikkoo myöten, niin Emilia toi Torstaina kouluun tullessaan kotoonsa kypärän, jolle sai tehdä mitä vaan, eikä tarvinut viiä takasin, niin ruvettiin sitä sitten tuunaileen (=

Ihan ensimmäiseks me revittiin kypärän sisustat pois, mikä oli vähän hankalaa, mutta onnistu sitten loppujenlopuks. Tän jälkeen me revittiin kypärästä kaikki tarrat pois,jotta olisi helpompi hioo ja pinnasta tulis nätimpi.


Tarrat kun oli saatu pois, ruvettiin hioon kypärää P600:sella pehmeellä hiomapaperilla ja lopuks sit vielä käytiin kypärä läpi harmaalla karhunkielellä, että pinta tasottuis.

Kun saatiin kypärä hiottua ruvettiin sekottaan sitten kittiä, koska haluttiin peittää maholliset lommot sun muut kypärästä, ettei sit näkys maalin jälkeen mitään ylimääräsii kolosii siinä. Vedettiin kittiä ihan reilusti kypärän etuosasta takaosaan asti.

Kitin kuivumista me jonkin aikaa venailtiin, ja sit päästiin hioon kittiä pois. Hiottiin kitti P180:sellä pois, käyttäen hiomatukee. Kun kitti rupes tuntuu hyvältä, sillai et sopi kypärän muotoihin, niin käytiin taas kypärä lävitte harmaalla karhunkielellä ja putsattiin rasvanpoistoaineella.
Tän jälkeenkin sitte päästiin sekottaan Sampon ja Emilian kanssa hinkkaväriä. Sampo tuli siihen mukaan, kun maalas oman näppäimistönsä osia sit samalla. Hinkkavärinä meillä oli vaalee harmaa, et saadaan sit sellane päälipinta millane haluttas. Sit vaan ekana ruiskutettiin sellane pieni harso siihen päälle, annettiin kuivuu 5 min ja mentiin vetään toinen kerros päälle.Kun kypärä oli kuivunu, päästiin vesihioon kypärä P1000:sella paperilla, välillä vedessä sitä kastaen, ettei pinta menisi sitten niin helposti puhki.


Sitten päästiin suunnitteleen se pintaväri siihen. Päätettiin Emilian kanssa et otetaan sieltä "ylijäämä" varastosta niitä helmiäisvärejä ja sekotetaa niitä vaan sekasin ja katotaa millasta tulee, ja tällästä siitä sitten synty =DKypärästä tuli sellanen jännän punanen. Annettiin sen kuivua yönyli ja ruvettiin suunnitteleen siihen jotain kuvioo, ettei se olis ihan tylsä. No saatiin aikaseks sellanen hellokittypääkallo siitä, ja sit vaan ruvettiin maalaamaan sitä, ja tällänen siitä tuli.

Ylimmässä kuvassa näkyy hieman lyijärillä tehtyä mallia siihen kypärään.
Tokassa kuvassa Emilia maalaa kypärään kallon rajoja ja muita, mitkä harmaalla siihen tuli. 
Tehtiin siis toi kuvio pinstraippauksella..

Viimisessä kuvassa on tälläsii hienoi kuvii mitä synty tohon pahville/pöydälle sillä välin, kun Emilia maalas ja mulla ei ollu muutakaan tekemistä =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti