Lukijat

perjantai 21. syyskuuta 2012

Minä & Emilia tekemässä taulua!

Juu, alotettiin tekeen sellasta metalli taulua ja tässä ois näitä mitä me sille taululle oikee tehtii.

Maanantai 17.9.2012

Toimintasuunnitelma:

1. Hakataan lommot vasaralla taululle.
2. Putsataan vedellä.
3. Hiotaan taulu P120:sellä.
4. Putsataan rasvanpoistoaineella.
5. Tehdään kitti ja kitataan lommot.
6. Hiotaan kitit P120:sellä.
7. Putsataan taulua pölystä.
8. Jos lommoja vielä tuntuu kitataan ne uudelleen. (niinkun meillä kävi)
9. Hiotaan kitti pois P120:sellä & P180:sellä.
10. Putsataan taulu.
11. Kitataan lommot uudelleen, jos edelleen jossain jotain tuntuu. (niinku meillä kävi)
12. Hiotaan kitit pois P180:sellä.
13. Putsataan taulu.
14. Hiotaan P240:sellä
15. Putsataan uudelleen.
16. Maalin teko & Pohjamaalaus.
17. Vesihiotaan P1000:sella ja putsataan lopuksi tahmaliinalla & rasvanpoistoaineella.
18. Maalinteko & Pintamaalaus.
19. Pinstraippaus.

Eli tollaselta meiän toimintasuunnitelma näytti sen jälkeen kun työt oli tehty. Aluksi oli vähä lyhyempi suunnitelma, mutta ei menny kaikki sillee niinku suunnitelmassa oli.
Kerkesimme maanantaina tekemään siis sen verran, että hakattiin ensiks vasaralla lommot tauluun, putsattiin ja kerettiin puolilleen sitä jo hioon. Tutorina toimi : Jiri


hyvä taulu (lommoton)


ei hyvä taulu (lommollinen)


Tiistai 18.9.2012

Tiistaina vielä hiottiin taulua, kun maanantaina se jäi kesken. Hiottiin se P120:sellä ja hionnan jälkeen putsattiin taulu rasvanpoistoaineella. Kun taulu oli putsattu ruvettiin sitte tekeen kittiä ja kitattiin noi lommot mitä tossa kuvassa nyt näkyy. Tän jälkeen sitten hiottiin kitit P120:sellä ja putsattiin taas taulua pölystä. No, sit kävi niin että lommot tuntu vielä kitin alta, niin jouduttiin kittaan taulu uudelleen leveemmältä/isommalta alueelta ja jätettiin kitti kuivuun sitte seuraavaa päivää varte. Tutorina toimi tiistaina ja keskiviikkona : Niki


kitattu!


kittaustarvikkeet


suurempi kittausalue.

Keskiviikko 19.9.2012

Keskiviikkona päästiin sitten hioon kittiä pois. Hiottiin se P120:sellä ja P180:sellä käyttäen tietenkin hiomatukia! Putsattiin tän jälkeen taulu ja kokeiltiin tuntuuko lommoja missään... No tottakai niitä tuntu, eli ei muutaku taas kittiä lisää päälle... Hiottiin kitit pois P180:sellä ja putsattiin taulu taas ja nyt ei enään hirveemmin mitään lommoja tuntunu! (JES!) niin hiottiin vielä päältä 240:sellä. Tän jälkeen mentiin sitte sekottaa maalia. Käytettii valkosta hinkkaväriä. Sit mentiin vaan ruiskuttaan pohjamaalit levylle ja sit päästiinki kotii ja homma jäi oottaan huomisee. (:


hiontaa


Emilia maalaamassa


pohjamaalia

Torstai 20.9.2012

Torstaina päästiinki sitte hiomaan hinkkaväri vesihionnalla tasaseks. Hiottiin P1000:sella.
Kastettiin paperia vähänväliä veteen ja hiottiin. Kun hinkkaväri oli hiottu, putsattiin taulua vielä vesipitosella rasvanpoistoaineella. Tän jälkeen sitten päästiinkin sekottaan pintamaalia. Maalina meillä oli punainen helmiäinen ja vihreä helmiäinen. Sekotettiin ne sitten keskenää ja heitettiin ohenne sekaan. Sit päästiin maalaan! Sillävälin kun taulu oli kuivumassa joku oli käyny kammiossa kävelemässä taulun ohi niin, että oli raapassu siitä sitten märkää pintamaalia mukanaan. Eli ei muutaku ootettiin, että maali kuivuu, niin päästiin hioon sitten uudelleen taulu niistä jäljistä pois. Sen jälkeen taas tehtiin uus pintamaali, jossa käytettiin toista punaista helmiäistä. No... Se maali ei sitte riittäny, niin sekotettiin viä kerran uus pintamaali, jossa käytettiin sitte värinä violettia helmiäistä. Se maali sitten riitti ja kukaan ei käyny sörkkimässä enään meiän työtä! Yea. Sit jätettiin se maalaamoon kuivuun ja oottaan seuraavaa päivää. 


eka pintamaalin maalaus.


-||-


kivat jäljet jäi siihen ekaan pintaa sitte 8)


kolmannen pintamaalin maalausta


ja viiminen kerros meneillää.

Perjantai 21.9.2012

Tänään ei muuta sitten tehtykkään, kun päästiin tekeen sitä pinstraippaustyötä. Siihen sitte tää koko perjantai päivä meniki! Tällästä sitten tuli & työ valmistu.


hahmottelua


alkua


Emilia työntouhussa

almost ready.


valmis!

Kyllä saa olla tyytyväinen tähän työhön, koska ei oo aikasemmin oikeen mitään pinstraippausta tehnykkää (:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti