Lukijat

maanantai 10. syyskuuta 2012

Etätehtävä, Ajoneuvon maalaus

AJONEUVON MAALAUKSEN VAIHEET

1. PESU
- Maalaustyö aloitetaan aina pesulla. Ensimmäisenä pestään vesipesulla, esim. emulsiopesuaineella.
- Seuraavaksi suoritetaan "rättipesu" kohteelle soveltuvalla rasvanpoistoaineella. Käytetään kahta puhdasta imukykyistä pyyhettä. Toinen kastellaan märäksi pesuaineella ja pestään auto kauttaaltaan. Toisella pyyhkellä kuivatan auto ennenkuin aine kuivuu pintaan. Eli välittömästi.

2. LOMMOT JA VIRHEET
- Etsitään autosta/kohteesta mahdolliset virheet ja lommot. Ne tulee aina merkitä ylös, ja jos on sellainen tilanne, niin virheistä kannattaa ottaa myös kuva.

3. OSIEN PURKU
- Seuraavaksi puretaan ajoneuvosta helposti irti lähtevät osat esim. vilkut, peilit ja listat.
  Osat laitetaan talteen pahvilaatikkoon, purkupäivä merkataan, ja osat merkataan (mistä osat on otettu)

4. SUOJAUS
- Auto puhdistetan kauttaaltaan rasvanpoistoineella ja sen jälkeen suojataan osat joita ei pidä maalata.

5. POHJUSTYÖT
- Hiotaan vauriokohdat ja yritetään välttää uusien vaurioiden aikaansaannosta. Sen jälkeen aloitetaan vaurion korjaus, eli kittaustyö. Kittaukseen käytetään lastaa ja sopivaa kittausainetta.
Kitti laitetaan lastaan ja vedetään kohteeseen niin, että saadaan riittävä täyttö epätasaisuuksille ja hiontavaralle.

6. POHJAMAALI
- Kirkkaalle pellille hiotut kohdat pohjustetaan ruosteenestomaalilla. Hiomaväri voidaan ruiskuttaa usein märkää-märälle tekniikalla. Hiomavärin sävy riippuu pintamaalin väristä. Jos on vaalea pintaväri niin tulee vaalea hiomaväri. Jos on tumma pintaväri, niin hiomavärikin on tumma.

7. HIOMAVÄRIN HIONTA
- Hionta aloitetaan kuivahionnalla. Hio tarpeeksi ja käytä apunasi mahdollisia hiomatukia ja hiomakonetta, niillä saat riittävän tasaisen pinnan. Tarvittaessa voi viimeistellä vesihionnalla. Maalauskohde puhdistetan tämän jälkeen välittömästi hiontapölystä ja hiontajätteestä.
Kuivahionnassa käytä pölynpoistojärjestelmää.

8. MAALAUS
- On todella tärkeää muistaa vaihtaa suojaukset ennen maalausta uusiin! Jos suojuksia ei vaihda, maalipinta voi mennä pilalle, koska ruiskulla maalatessa ilma voi pölläyttää suojuksista hiomapölyt ja roskat suoraan uudelle maalipinnalle, jolloin työ tulee alottaa alusta. Maali ruiskutetaan valmistajan ohjeiden mukaisesti. Maalaushuoneen tulee olla siisti, ennenkuin sinne menee maalaamaan, ettei pintaan lennä roskia yms.

9. VIIMEISTELY
- Heti kun maalaus on jäähtynyt uunituksen jälkeen poista heti suojukset, mielummin niin, että pinta olisi vielä lämmin, jolloin teipit irtovat paremmin. Tarkista maalipinta. Mahdollisten työvirheiden varalta kannattaa ajoneuvosta kiillottaa valumat tai roskat ennenkuin työn luovutat. Viimeisenä auto pestään vielä huolellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti