Lukijat

torstai 27. syyskuuta 2012

Minä,Emilia & puulevyt

Puulevyjä joihin harjoitellaan kynäruiskulla maalaamista heti kun junan osat valmiita!
Tässä vähän selostusta, että mitä ollaan nyt tänään saatu tehtyä:

Emilian kanssa saatiin tänään tälläne erilainen tehtävä, kun ollaan niitä junanosia ja muita hommii niin reippaasti tehty, että rupee hommat loppuun kesken.
Päästiin puu puolelta tilaan meille puulevyt. about leveys 30cm ja pituus 40cm? kun levyt oli saatu, päästiinkin hioon kaikki 21 levyä.
 Hiomapaperina käytettiin P240:stä.
 Tän jälkeen vaihdettiin sitten pöytiin uudet pahvit ja aseteltiin ne levyt siihen sillai nätisti, että on helppo sitten ruiskuttaa ne.
Sitten vaan vietiin levyt maalaamoon ja tehtiin Harrin kanssa hinkkaväri. ( tummahinkkis ) Harri tuli sitten tuutoroimaan meitä maalaamoon ja maalin tekoon.
Maalikin loppu pari kertaa, mutta sit händlättiin homma jo ite ja mentiin tekeen vaan lisää maalia.
Levyt maalattiin niin, että reunoille ei paljoo maalia laitettu, päälle taas senkin edestä ja alle ei tarvi ollenkaan. Jätettiin levyt maalaamoon kuivuun ja huomena sitten päästäänki hioon hinkkaväri pois.


maalausta vailla.


levyt putsattiin myös tälläkin


hinkkaväri

kaikki reippaina tekemässä junanosia!


on se vaan nätti....

28.9.2012

Perjantaina me ruvettiinkin suunnitteleen jo liekkikuvioita, eli sabluunat niitä varten. Liekkikuviot vedetään sitten kynäruiskulla näihin puulevyihin ilmeisesti ensiviikolla? Jotain sellasta huhua kuulin, että meille tulis pari vanhaa opiskelijaa opettaan tätä kynäruiskuhommaa ja tottakai Jari kans. Vähä ehkä jännittää että mitä siitäki tulee, mutta peukut pystyssä venaillen! Kun saatiin sabluunat valmiis juotiinkin jo kakkukahveet, kun sellanen lupaus oli, jos saadaan kaikki junanosat torstaina valmiiksi. Kahvin jälkeen ei ollu paljoo enään aikaa tehdä mitään, mutta kerettiin Emilian kanssa hioon puulevyt hinkkaväristä pois. Levyt hiottiin P320:sellä. Ehkä osa levyistä meni puhki jostain suunnasta, mutta ei se menoo haittaa (= maanantaita odotellessa...


tälläsii sitte niistä harjotus sabluunoista synty...


1.10.2012

Joo, elikkääs tänään tehtiin pahville sitten perjantaina suunnitellut liekkisabluunat. Ne myös leikattiin ja ne odottavat nyt vain käyttöä (= ( sabluunan teosta juuri päivitetty uusi teksti ! )


Tänään myös saatiin Jarilta pyyntö maalata kaikkien puulevyt sävyihin. 
No eihän tollasesta työstä voi kieltäytyäkkään ! 
Elikkäs mentiin Emilian kanssa tekeen maalit valmiiksi. Maalina meillä oli musta polyuretaanimaali, johon laitettiin myös kovete ja ohenne. Veimme sitten puulevyt puupuolen kammioon ja aloitimme puhdistamalla levyt kunnolla & pöytä myös ylimääräsistä pölyistä sun muista mömmöistä. Kun levyt saatiin puhdistettua, ei muutakun ruiskuttaan..


Emilia ruiskuttamassa omaa pöydällistään.


Oma pöytä valmiina.


Cooooool


Onse jännää (=

Maalauksen jälkeen mentiin peseen sitten ruisku taas huolella ja vietiin odottaan seuraavaa käyttäjää. Tän jälkeen sitten vaan ootteleen, että Jari pyytää itsearviointi keskusteluun. Annoin ekasta jaksosta itsearvioinnissa itselleni kirjaimet H,K,H , mutta keskustelussa sitten antoi Jarikin omat numerot, ja ehkä ne oli odotettua paremmat! i'm happy (=
 Kynäruiskulla maalaamisesta tulee sitten erikseen oma teksti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti